27/04/60 Overige handelingen van de instellingen van de E.U.
Statuten van 27 april 1960 van de ?Société d'énergie nucléaire franco-belge des Ardennes?
Hoofdstuk I Bepalingen welke gelijk zijn voor de Gewone en Buitengewone Vergaderingen
Artikel 29 Bijeenroeping van algemene vergaderingen
De algemene vergaderingen van aandeelhouders worden bijeengeroepen door de Raad van Beheer. Indien deze dit nalaat, kan zij eveneens bijeengeroepen worden door:
- 1.
- de comptabele commissarissen;
- 2.
- een lasthebber, die door de rechter wordt aangewezen op verzoek van hetzij elke belanghebbende in dringende gevallen, hetzij een of meer aandeelhouders die te zamen ten minste een tiende van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen;
- 3.
- de liquidateur(s) gedurende de liquidatieperiode.
Onder voorbehoud van hetgeen hieronder in artikel 41 wordt bepaald met betrekking tot andere buitengewone algemene vergaderingen dan die welke voor de eerste maal bijeenkomen, geschieden de oproepen voor vergaderingen door middel van een mededeling in een blad voor wettelijke aankondigingen in het departement waar de vennootschap is gevestigd, ten minste vijftien volle dagen voor de vergaderingsdatum, indien de vergadering na een eerste oproep bijeenkomt. Deze termijn wordt teruggebracht tot zes volle dagen voor algemene vergaderingen die na een tweede oproep bijeenkomen en voor uitgestelde vergaderingen.
Aangezien alle aandelen op naam zijn, kunnen de in dit artikel bedoelde mededelingen worden vervangen door een per aangetekende brief tot elke aandeelhouder gerichte oproep en zulks op kosten van de vennootschap. Indien de oproep door een mededeling in een blad geschiedt, worden de aandeelhouders die op de datum van de oproep voor de vergadering sedert ten minste een maand effecten op naam bezitten, opgeroepen door middel van een gewone brief. Op hun verzoek kunnen deze aandeelhouders door middel van een aangetekende brief worden opgeroepen, op voorwaarde dat zij het bedrag van de aantekeningskosten aan de vennootschap betalen.
De dag, het tijdstip en de plaats van de vergadering alsmede een beknopt overzicht van de te behandelen onderwerpen moeten in de convocaties worden vermeld.
Artikel 30 Voorwaarden voor toelating
Personen die minstens vijf dagen voor een vergadering in het bezit zijn gekomen van aandelen, kunnen zonder voorafgaande formaliteiten aan deze vergadering deelnemen of zich daar doen vertegenwoordigen.
Het aan het aandeel verbonden stemrecht dat gekoppeld is aan het recht om de algemene vergadering bij te wonen, komt toe aan de vruchtgebruiker in de gewone algemene vergaderingen en aan de blote eigenaar in de buitengewone algemene vergaderingen.
Bij inpandgeving blijft het stemrecht toekomen aan de eigenaar van de effecten.
De onverdeelde mede-eigenaren van aandelen worden in de vergaderingen vertegenwoordigt door een van hen of door een gemeenschappelijke lasthebber. In geval van onenigheid wordt deze lasthebber aangewezen door de president van de handelsrechtbank die in kort geding rechtspreekt op verzoek van de meest gerede mede-eigenaar.
Een aandeelhouder kan zich in de vergaderingen altijd laten vertegenwoordigen door zijn echtgenoot of door een andere aandeelhouder.
Maatschappijen worden rechtsgeldig vertegenwoordigd door hun of een van hun beheerders, door hun president-directeur-generaal of hun adjunct-directeur-generaal of door elke mandataris die speciaal machtiging daarvoor heeft ontvangen, zonder dat het noodzakelijk is dat genoemde vertegenwoordiger persoonlijk aandeelhouder van de onderhavige vennootschap is.
Artikel 31 Samenstelling
De (gewone of buitengewone) algemene vergadering wordt gevormd door alle aandeelhouders, ongeacht het aantal aandelen dat zij bezitten, echter op voorwaarde dat zij de vereiste betalingen voor het vol te storten kapitaal hebben verricht.
Artikel 32 Stemmenberekening
In alle (gewone of buitengewone) algemene vergaderingen wordt het aan de aandelen verbonden stemrecht uitsluitend beperkt door het gestelde in artikel 82 van de wet van 24 juli 1966; het is evenredig aan het percentage van het maatschappelijk kapitaal dat door deze aandelen respectievelijk wordt vertegenwoordigd, waarbij een minimum van één stem per aandeel geldt.
Artikel 33 Bureau van de vergadering
De vergadering wordt gepresideerd door de voorzitter van de Raad van Beheer of bij zijn afwezigheid door de vice-voorzitter van deze Raad of, indien deze ook afwezig is, door een administrateur die daartoe van de Raad machtiging ontvangt.
Als stemopnemers treden op de twee aanwezige aandeelhouders die zich daartoe bereid hebben verklaard en die zowel persoonlijk als in hun hoedanigheid van mandataris het grootste aantal aandelen vertegenwoordigen.
Het bureau benoemt een secretaris, die niet tot de aandeelhouders behoeft te behoren.
De presentielijst van de vergaderingen moet de volgende vermeldingen bevatten:
- 1.
- de naam, de gebruikelijke voornaam en het domicilie van elke aanwezige aandeelhouder, het aantal aandelen dat hij bezit, alsmede het aan deze aandelen verbonden aantal stemmen;
- 2.
- de naam, de gebruikelijke voornaam en het domicilie van elke vertegenwoordigde aandeelhouder, het aantal aandelen dat hij bezit, alsmede het aan deze aandelen verbonden aantal stemmen;
- 3.
- de naam, de gebruikelijke voornaam en het domicilie van elke lasthebber, het aantal aandelen van zijn lastgevers, alsmede het aan deze aandelen verbonden aantal stemmen.
Het bureau van de vergadering kan de volmacht met de naam, de gebruikelijke voornaam en het domicilie van elke lastgever, het aantal aandelen dat hij bezit en het aan deze aandelen verbonden aantal stemmen aan de presentielijst hechten. In dat geval behoeft het bureau van de vergadering de gegevens betreffende de vertegenwoordigde aandeelhouders niet op de presentielijst te vermelden, maar wordt het aantal aan deze lijst gehechte volmachten erop vermeld. Deze volmachten moeten onder dezelfde voorwaarden en op hetzelfde tijdstip als de presentielijst worden medegedeeld.
De presentielijst wordt naar behoren afgetekend door de aanwezige aandeelhouders en de lasthebbers en wordt voor juist gewaarmerkt door het bureau van de vergadering.
Artikel 34 Agenda
De agenda van de vergaderingen wordt vastgesteld door degene van wie de convocatie uitgaat, onder voorbehoud van de toepassing van het bepaalde in artikel 128 van het decreet nr. 67.236 van 23 maart 1967.
Alleen punten van de agenda kunnen in discussie worden gebracht.
Artikel 35 Notulen
De besluiten van de algemene vergadering worden vastgelegd in notulen die worden opgenomen in een gemerkt en geparafeerd speciaal register dat bij de zetel wordt bewaard. Deze notulen kunnen echter worden opgenomen op doorlopend genummerde en geparafeerde losse bladen, zulks onder de in artikel 85 van het decreet nr. 67.236 van 23 maart 1967 vastgestelde voorwaarden.
De datum en de plaats van de vergadering, de wijze van bijeenroeping, de agenda, de samenstelling van het bureau, het aantal aandelen dat bij de stemming was vertegenwoordigd en het bereikte quorum, de aan de vergadering voorgelegde documenten en verslagen, een samenvatting van de beraadslagingen, de tekst van de in stemming gebrachte resoluties en de uitslag van de stemmingen moeten in de notulen van de vergadering worden vermeld. De notulen worden ondertekend door de leden van het bureau.
Afschriften of uittreksels van de notulen worden rechtsgeldig gewaarmerkt door de voorzitter van de Raad van Beheer of door de secretaris van de vergadering.
Na de ontbinding van de vennootschap en gedurende de liquidatie worden deze afschriften of uittreksels door de of door een van de liquidateurs ondertekend.
Artikel 36 Rechtskracht van de besluiten
De volgens de geldende voorschriften bijeengeroepen en samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt alle aandeelhouders. Het kan een gewone of buitengewone vergadering zijn, indien aan de vereiste voorwaarden daarvoor wordt voldaan.
De besluiten van de vergadering welke in overeenstemming met de wet en de statuten zijn genomen, binden alle aandeelhouders, ook de aandeelhouders die afwezig waren of die een afwijkende mening waren toegedaan.